Bij Opnieuw & Co zijn we blij met heel veel spullen. Alles wat SCHOON, HEEL en VERKOOPBAAR is, kan bij ons worden ingeleverd of kan gratis worden opgehaald. Al deze spullen komen straks in onze winkels terecht en wachten daar op een nieuwe eigenaar.
Soms kunnen we spullen helaas niet aannemen. Waarom dat zo is, leggen we hier graag uit.
Waarom nemen we niet alles aan?
Eigenlijk is dit een kwestie van vraag en aanbod, net als bij andere winkels. We willen natuurlijk dat onze winkels vol staan met spullen die mensen graag willen hebben. Dat maakt snuffelen tussen de vele tienduizenden artikelen zo aantrekkelijk. Voor spullen, waarvan gebleken is dat niemand ze koopt, hebben we geen plek. Als we onverkoopbare spullen wél zouden aannemen, raken onze opslagloodsen vol en hebben we geen ruimte meer voor leuke spullen!
Bovendien, om van onverkoopbare spullen af te komen, moeten wij heel veel geld betalen. Zo kost ons het afvoeren van 1m3 (één kuub) aan afval/materiaal ons € 180,-. Dit geld besteden we veel liever aan bijvoorbeeld begeleiding van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt.
Wat nemen we niet aan?
Alles moet natuurlijk schoon en heel zijn. Kapotte of incomplete spullen wil niemand. Maar er is gebleken dat er ook andere spullen zijn die mensen tegenwoordig niet meer willen, terwijl ze nog wel goed zijn. Voorbeelden zijn:
- Donker, zwaar eiken meubelen
- Notenhouten meubelen
- Elektrische lattenbodems
- Bedden
Ook zijn er artikelen die wij om verschillende redenen niet goed kunnen verwerken, zoals:
- Piano’s en orgels
- Opgezette dieren
- Wapens
- Chemisch materiaal
- Asbesthoudend materiaal
- Zonnebaken en -hemels
- Vloerbedekking
- Etenswaren
Dit alles betekent dus dat we soms streng moeten zijn en spullen moeten weigeren. Nu weet je waarom.
Wil je zeker weten of we jouw spullen aannemen, kijk op deze lijst of neem contact met ons op.
Wat kun je wél doen met onverkoopbare spullen?
Heb je spullen die wij niet kunnen aannemen, dan kun je deze kwijt in de milieustraat van jouw gemeente. Kijk voor meer informatie op de website van de plaats waar je woont.