Opnieuw & Co is een non-profit kringlooporganisatie. Dat wil zeggen dat we geen winstdoelstelling hebben maar dat we wel professioneel en financieel rendabel moeten werken om onze sociale doelstellingen te realiseren.
Missie:
Opnieuw & Co wil een innoverend, professioneel, klantvriendelijk en financieel rendabel kringloopbedrijf zijn en streeft daarbij naar het creëren van werkgelegenheid en het ontwikkelen van mensen, het stimuleren en realiseren van hergebruik en het verbeteren van de koopkracht van mensen door het bieden van een betaalbaar alternatief voor nieuwe producten.
Statement:
Opnieuw & Co Kringloopwarenhuizen, omdat “HERGEBRUIK WERKT!”
De Core Business van Opnieuw & Co is:
Het exploiteren van professionele kringloopbedrijven.
Onze doelstellingen zijn:
Werkgelegenheid
Het realiseren van sociale werkgelegenheid en het bieden van plekken aan studenten om te leren en ontwikkelen. We doen dat in samenwerking met reïntegratiebedrijven, reclassering; Sociale Dienst Drechtsteden en BAR-gemeenten, Reakt GGZ, het DaVinci College en diverse andere relaties.
Er werken ruim 550 mensen bij Opnieuw & Co waarvan 260 in loondienst (deels gesubsidieerde via garantiebanen / Wajong / WSW) en de overige werken in tijdelijke trajecten. Ook werken er ruim 160 vrijwilligers bij Opnieuw & Co. Heb je interesse? Stuur een mail naar vacature@opnieuwenco.nl
Milieu
Het stimuleren en realiseren van hergebruik waardoor de afvalberg afneemt. We doen dit in samenwerking met o.a. HVC, BAR-afvalbeheer en de diverse gemeenten waarin we werken. Op jaarbasis verwerken we bijna 5.000.000 kg goederen waarvan 86% wordt hergebruikt.
Armoedebestrijding
Hoewel de kringloopwarenhuizen er zijn voor een brede doelgroep, voorzien we ook in een behoefte door een betaalbaar alternatief aan te bieden voor duurdere nieuwe spullen. Op jaarbasis verkochten we in 2023 ruim 2.500.000 gebruikte artikelen aan 615.000 betalende klanten in onze kringloopwarenhuizen. Klanten van stichting leergeld krijgen 20% extra korting. In schrijnende gevallen stellen we spullen gratis beschikbaar via verwijzende instanties zoals de Sociale Dienst, Legers des Heils en de Voedselbank.